FAQ

Spørgsmål fra andre besøgende til vores hjemmeside – og vores svar

Herunder er svar på nogle af de spørgsmål vi har modtaget.
Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte os, hvis du
ikke finder svar på dine spørgsmål.

Spørgsmål: Jeg betaler for at få udgivet min bog. Kan jeg så få udgivet alt?

Svar: Ja, du betaler alle omkostningerne for produktionen af din bog. Du bestemmer derfor fuldstændig hvorledes bogen skal se ud og indholdet i bogen. Vi kommer dog gerne med gode råd til, hvorledes du kan forbedre indholdet – eller få sat bogen flot op, hvis der er billeder eller andre illustrationer. Det eneste der kræves er, at du har rettighederne til det materiale, du vil udgive.

Spørgsmål: Hvad koster det at få udgivet min bog?

Svar: Det kommer helt an på hvor mange sider og antallet af bøger du vil have trykt. Tryk på linket foroven, hvor der står ”Beregn prisen”, og prøv dig frem. Så længe du aflevere din tekst i elektronisk format – f.eks. Word og har billeder/idé til forside og bagside, så er det dén pris du skal betale. Men du er altid velkommen til at sende dit materiale til os. Så skal vi nok give dig prisen, inden vi går i gang med at lave bogen.

Spørgsmål: Kan jeg få udgivet mine digte eller roman?

Svar: Ja. Du bestemmer. Vi har stået for flere bøger af den slags. Ligesom erindringsbøger, jubilæum, fagbøger, børnebøger, rejsebeskrivelser m.m. har været på programmet.

Spørgsmål: Skal jeg selv formatere min bog til den rigtig størrelse?

Svar: Nej, vi vil faktisk foretrække at du IKKE forsøger at tilpasse opsætningen inde i skriveprogrammet. Vi kan alligevel ikke bruge det til noget. Hav blot computeren sat op til A4 størrelse. Det gør det nemmere at udprinte manuskriptet til korrekturlæsning m.m. Vi skal nok sørge for at sætte teksten op til den størrelse bog, som du vil have. Men du må meget gerne formatere teksten med de foruddefinerede ”Brødtekst”, ”Overskrift” osv.

Spørgsmål: Hvor mange bøger skal jeg trykke?

Svar: Det er altid billigst at få trykt så mange bøger som mulig på én gang. Derfor er det altid et dilemma. Hvor mange tror du at du har behov for? – Skal du forsøge at sælge dem? – Eller vil du forære dem til venner og bekendte? Vi kan hjælpe med trykning af alt fra 10 eksemplarer til flere tusinde. Men jo flere på én gang, jo billigere bliver hver enkel bog.

Spørgsmål: Hvad hvis jeg har en idé til en bog, men endnu ikke har skrevet den?

Svar: Så er du stadig velkommen til at henvende dig. Vi giver gerne råd og vejledning.
Vi har blandt andet en skrivevejledning, du kan få tilsendt (gratis – kontakt os per email). Heri kan du se lidt om hvordan du effektivt kan bruge stavekontrollen i dit skriveprogram.

Spørgsmål: Jeg har kun min bog som maskinskrevet tekst/jeg har mistet filen. Kan jeg stadig få min bog trykt?

Svar: Ja, vi har gjort det med flere bøger. Men det bliver lidt mere besværligt. For at få et godt resultat, SKAL vi have teksten i elektronisk format. Derfor bliver vi nødt til først at scanne siderne, forsøge at få computeren til at genkende teksten, og skal derefter læse den igennem for fejl-”oversættelser”. Det er tidskrævende og dermed også forbundet med omkostninger. Det kan koste kr. 5.000-15.000,- hvis vi skal gøre dette. Ring eller skriv til os for at få en konkret pris på din bog.

Spørgsmål: Kan jeg sælge min bog gennem jer?

Svar: Det er dig som bestemmer. Vi kan godt indgå en distributionsaftale, så vi sørger for at boghandlerne og andre forhandlere kan bestille bogen fra dag-til-dag. Til boghandlere benytter vi et af de store danske distributions kanaler NBC. NBC ejes af Gyldendalske Boghandel, Nordisk Forlag Aktieselskab.
Desuden kan vi stå for online salg, ligesom vi kan sørge for at lave den om til en e-bog (elektronisk bog, som kun kan læses på en computer eller mobiltelefon), og sælge den for dig (gennem www.e-bog.dk).

Spørgsmål: Hvor lang tid tager det at få trykt min bog?

Svar: Hele processen kan godt tage 1-2 måneder. Det afhænger lidt af hvor meget vil skal lave af ekstra ydelser, hvor stor bogen er, og hvor hurtig du er til at godkende den færdige tryk-fil.

Spørgsmål: Hvad er en PDF fil?

Svar: PDF står for Portable Document Format og er et elektronisk filformat der er designet til at kunne læses af mange forskellige computertyper. Moderne trykkemaskiner læser også PDF formatet, når en bog skal trykkes, men skal have en række informationer inkluderet i filen før man kan trykke fra den.

Spørgsmål: Jeg synes det er dyrt at få udgivet sin bog. Jeg er flad. Hvad kan jeg gøre?

Svar: Du kan altid søge legater og sponsorer. Det er kun fantasien der sætter grænsen for, hvem du skal spørge. F.eks. kan du søge legat gennem dansk forfatterforening. Se mere på http://www.danskforfatterforening.dk/legatmidler/legater.aspx
Alternativt, kan du nøjes med at udgive bogen som en ebog (elektronisk bog). Det koster kun kr. 1.500,- og gør bogen tilgængelig for salg og udlån.